Ciasto czekoladowe na serce i dusze :)
oto przepis :BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE
Szklanka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki kakao, dwie łyżeczki proszku do pieczenia,pół szklanki cukru ( u mnie erytrol), wymieszać i dodać ubitą pianę z czterech białek, po wymieszaniu dodać żółtka, piec w 160 stopniach do suchego patyczka. Masę robimy z serka mascarpone, ja dodaje syrop klonowy 3 łyżki oraz kakao ok. 3 łyżek, kwestia jak mocno czekoladowe chcecie ciasto. Blat przekrawam na pół, smaruje masą oraz dżemem według uznania, ja najbardziej lubię śliwkę, ale świetnie pasuje też wiśnia. Na koniec dekoruje i wkładam na godzinę do lodówki. Jeśli blat jest suchy to można go nasączyć np. herbatą z alkoholem, ale następnego dnia ciasto jest najlepsze ,koi nerwy i leczy złamane serce, w takiej wersji bez cukru, ma mało kalorii.
Po cieście, telefonie do przyjaciółek, polecam też pracę fizyczną albo biegi przełajowe. Zresztą same wiecie co trzeba zrobić !! Listopad to czas na doły i depresje, ważne nie dać się!! Udanego wieczoru!!
Komentarze
Prześlij komentarz
Cóż jestem typową kobietą i uwielbiam rozmowy, Twój komentarz jest dla mnie ważny i bardzo Ci za niego dziękuję!! Jest dla mnie namiastką tej długiej rozmowy, gdybyśmy się spotkały:)